KOLINDIN POBJEDNIČKI GOVOR

'Dosta je bilo vaših i naših, svi ste vi moji!'

12.01.2015 u 00:05

  • +6

Slavlje u rodnom mjestu Kolinde Grabar Kitarović

Izvor: Pixsell / Autor: Grgur Zucko/PIXSELL

Bionic
Reading

'Drage moje Hrvatice i Hrvati diljem Hrvatske, BiH, diljem svijeta, dragi hrvatski državljani, dobra večer svima u ovoj veličanstvenoj noći u kojoj smo ostvarili pobjedu za našu domoljubnu koaliciju i voljenu domovinu', tim je riječima Kolinda Grabar Kitarović započela svoj prvi predsjednički govor u prepunoj dvorani Hypo centra. Uz neprekidno prekidanje okupljenih euforičnim pljeskanjem i pjesmom 'Zovi, samo zovi', Grabar Kitarović istaknula je zajedništvo svih hrvatskih građana svojim prioritetom i glasačima Ive Josipovića poručila: Svi ste vi moji!

Kazala je da kada je krenula u kampanju i 'prihvatila čast od HDZ-a i gospodina Karamarka', da su joj mnogi govorili 'Što ti to treba? Ulaziš u bitku koju ćeš izgubiti?!' 'Ja se ne predajem, ne dam se i tako ćemo raditi za Hrvatsku i ne dam da mi itko kaže da Hrvatska neće biti prosperitetna i bogata. Bit će među najrazvijenijim zemljama Europske unije i svijeta', kazala je u poduljem govoru.

Istaknula je kako nema vremena te kako s poslom kreće, ne sutra, već večeras. Istaknula je zajedništvo zahvaljujući i svojim protukandidatima i njihovim glasačima. Na spomen Ive Josipović okupljeni su je prekinuli negativnim ovacijama, na što je ona podignula ruku kako bi to zaustavila.

Karamarko prije Kolinde?!

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko održao je kratak govor prije izborne pobjednice. 'Večeras je hrvatski narod donio pravu odluku, za predsjednicu smo dobili hrabru ženu', kazao je. 'Gledali smo što su joj radili i njoj i stranci tijekom kampanje. Hvala ti, Kolinda, i Jakovu hvala koji je to morao otrpjeti', kazao je uzbuđeni Karamarko. Naglasio je kako predsjednica iz redova njegove stranke neće na Pantovčaku biti eksponent HDZ-a, već svih Hrvata i svih građana. Zahvalio se braniteljima u Savskoj, Hrvatima u BiH i dijaspori kojima je, kaže, onemogućeno da iskoriste svoje građansko pravo da slobodno i nesmetano glasaju. Govor je završio parafraziranjem Franje Tuđmana: Neka nam živi naša vječita i jedina i ljubljena Hrvatska.


'Htjela bih se zahvaliti svim protukandidatima, Josipoviću, Kujundžiću i Sinčiću. Svi mi želimo bolju Hrvatsku; trebamo se usredotočiti na ono što je bitno: život hrvatskih ljudi u Hrvatskoj. Pozivam vas sve da se ujedinimo i pozivam one koji su dali glas Josipoviću da budu dio našeg tima, jer dosta je bilo podjela, dosta je bilo naših i vaših, svi ste vi moji, ujedinimo se, ujedinimo svoje domoljublje', naglasila je u euforičnom govoru.

Zahvalila se koalicijskim partnerima, posebno se zahvalila tajnicima HDZ-a Milijanu Brkiću i Tomislavu Čuljku te svojim suradnicima. Potom se zahvalila svojem suprugu Jakovu, roditeljima, djeci, bratu koji su je svi došli podržati u izborni centar. Posebno se zahvalila volonterima u kampanji.


'Hvala svakom ribaru, seljaku, poduzetniku, ženi, poduzetnici, domaćici, svakom branitelju, posebice onima u Savskoj, hvala poljoprivrednicima, radnicima, težacima. Vi ste dio mojega programa, ja ću biti vaš glas i vaša predsjednica', kazala je Kolinda Grabar Kitarović koja je pojedine teze nekoliko puta ponovila.

'Narod koji ne vjeruje u sebe neće poštovati ni drugi. To što volimo svoje, znači da cijenimo tuđe, ali borit ćemo se za hrvatske nacionalne interese, jer ovo je Hrvatska, a ne regija', uzviknula je što je izazvalo gromoglasan pljesak.

'Neću stati raditi, bit ću među narodom. Vi ste moja snaga i ja ću biti vaš glas', zaključila je.

Biografiju prve hrvatske predsjednice možete pročitati ovdje