MATIĆ PONOVIO

'Dok sam ja ministar, nema rezanja prava braniteljima'

29.11.2014 u 17:27

Bionic
Reading

Nema smanjivanja nikakvih prava hrvatskih branitelja, rekao je u subotu ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić na otvorenju 8. memorijalnog Kupa Hrvatske u sjedećoj odbojci u Nedelišću

'U sjedećoj odbojci, na ovakvim turnirima, okupljaju se najteži hrvatski ratni vojni invalidi i njihovi prijatelji iz civilnog života i oni pokazuju da nema niti jednog razloga da bilo kakav hendikep, fizički ili psihički, utječe na njihovo raspoloženje. Ministarstvo branitelja podržava ovakva okupljanja kojima se sjećamo naših poginulih suboraca. Zalagat ću se da i nadalje materijalno podupiremo ovakva okupljnja. Ovo su dečki koji daju dobar primjer svima onima koji su na bilo koji način 'potonuli', jer pokazuju da nema hendikepa koji nije savladiv, a ovaj sport, sjedeća odbojka, vrlo je zahtjevan', rekao je ministar Matić.

'Kako ovdje ima puno hrvatskih branitelja ponovit ću još jednom, nema smanjivanja nikavih prava branitelja i dok je ove vlasti i dok sam ja ministar neće biti nikakvog smanjivanja', dodao je.

Dvodnevni 8. memorijalni Kup Hrvatske u sjedećoj odbojci organiziraju Hrvatski savez sjedeće odbojke i Klub sjedeće odbojke 'Agram' iz Zagreba pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja. U dvorani Nacionalnog gimnastičkog centra 'Aton' u Nedelišću okupilo se 12 ekipa u sjedećoj odbojci.

'Ekipe su iz cijele Hrvatske, Vukovara, Osijeka, Novske, Slavonskog Broda, Siska, Zagreba, Šibenika, Splita, Zadra, Knina, a imamo i žensku reprezentaciju Hrvatske. To su pravi sportaši jer ovo nije rekreacija, sjedeća odbojka se trenira tri puta tjedno i naporan je sport. To je jedan od načina rehabilitacije osoba s invaliditetom i hrvatskih branitelja. Što se tiče uspjeha, naša reprezentacija najbolji je plasman imala 4. mjesto na Europskom prvenstvu, sada smo između sedmog i devetog mjesta u Europi', rekao je predsjednik Hrvatskog saveza sjedeće odbojke Enes Nuhić.

Natjecanje je organizirano u Nedelišću s namjerom da se potakne osnivanje kluba u ovom dijelu Hrvatske.