posvuda evakuacije

Sve dojave o bombama, koje su na noge digle policiju diljem Hrvatske, lažne

05.12.2022 u 16:14

Bionic
Reading

U državnim institucijama i sudovima širom Hrvatske provedena je jutros evakuacija zbog dojava o bombama. Netom prije 18 sati provjerene su sve dojave i pokazalo se da su sve lažne

Oko 17 sati završene su sve provjere anonimno zaprimljenih dojava o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u objektima/zgradama pravosudnih tijela i trgovačkim centrima u svih 20 policijskih uprava diljem Republike Hrvatske. , izvijestila je policija.

Protueksplozijskim pregledima i pregledima policijskih službenika u suradnji sa zaštitarskim službama trgovačkih centara utvrđeno je da su sve dojave lažne.

Dakle, protueksplozijski i od strane policijskih službenika pregledani su svi pravosudni objekti i trgovački centri na području policijskih uprava: bjelovarsko-bilogorske, brodsko-posavske, dubrovačko-neretvanske, istarske, karlovačke, koprivničko-križevačke, krapinsko-zagorske, zagrebačke, ličko-senjske, međimurske, požeško-slavonske, primorsko-goranske, sisačko-moslavačke, šibensko-kninske, varaždinske, osječko-baranjske i vukovarsko-srijemske.

Vezano uz sve anonimne dojave policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Zagrebačka policija potvrdila je kako joj je ujutro u samo pola sata dojavljeno o postavljanju eksplozivnih naprava na više lokacija u Zagrebu, a u tijeku su provjere i postupanja da bi se utvrdilo jesu li dojave lažne. Hini su potvrdili kako im je od 9.10 do 9.30 sati dojavljeno o eventualnom postavljanju više eksplozivnih naprava.

  • +4
Zbog dojave o bombi evakuiran zadarski centar Supernova Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc

Osim državnim institucijama, dojava o postavljenoj bombi stigla je Garden Mallu u Zagrebu, a evakuacije su provedene u Supernovi u Dubravi, kao i u Areni.

Zgrada Općinskog suda u Makarskoj evakuirana zbog dojave o bombi Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic / CROPIX