socijalna skrb

Dodijeljeno pet automobila za potrebe obiteljskih centara

09.07.2019 u 12:53

Bionic
Reading

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i UNICEF dodijelili su u utorak pet automobila za potrebe obiteljskih centara u Zagrebačkoj, Ličko-senjskoj, Međimurskoj, Koprivničko-križevačkoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji

Tim će biti, rečeno je, osiguran bolji pristup uslugama socijalne skrbi za obitelji koje žive u udaljenim područjima, a nabava automobila dio je višegodišnjeg projekta 'Za snažniju obitelj', kojemu je cilj unapređivanje usluga za obitelji s djecom u sustavu socijalne skrbi.

Naime, obiteljski centri pružaju stručnu podršku biološkim obiteljima s djecom i udomiteljskim obiteljima, a zbog udaljenosti i slabije prometne povezanosti neke obitelji nemaju pristup tim uslugama, pa je UNICEF u suradnji i Ministarstvom osigurao pet službenih vozila.

Ministarstvo planira jačanje obiteljskih centara i širenje preventivnih usluga te ustrojavanje mobilnih timova obiteljskih centara koji bi pružali usluge izvan prostora obiteljskog centra, čime bi se osigurala ravnomjerna dostupnost usluga na cijelom području te usluge približile korisnicima, rekla je ministrica Nada Murganić te zahvalila UNICEF-u na pomoći.

  • +25
Ministarstvo obitelji i UNICEF obiteljskim centrima uručili službena vozila Izvor: Pixsell / Autor: Filip Kos/PIXSELL

Program 'Za snažniju obitelj' do 2020. obuhvati će 1400 stručnjaka koji rade s obiteljima, a procjenjuje se da će kroz sustav socijalne skrbi od njega imati koristi oko 5500 obitelji i 29.000 djece.

Predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina Castillo naglasila je kako je cilj tog programa osigurati kvalitetnu podršku za svaku obitelj kojoj je ona potrebna da prebrodi teške i izazovne životne okolnosti.

U sklopu pomoći UNICEF-ovim, jedno dodijeljeno vozilo osigurao je Arena Centar.