MILAN BANDIĆ:

'Doći ću u Resnik kad me pozovu sugrađani'

26.10.2013 u 15:07

Bionic
Reading

U utorak je na sjednici Odbora za zaštitu okoliša zagrebački gradonačelnik Milan Bandić predložio da se u Resniku kraj pročistača otpadnih voda gradi i centar za gospodarenje otpadom. Stanovnici su se pobunili, gradonačelnik je obećao da će ih posjetiti i o svemu razgovarati, no to se još nije dogodilo

"Doći ću u Resnik kad me pozovu sugrađani i zajedno ćemo rješavati taj problem s predsjednicima mjesnih odbora koje su građani izabrali. Čim me pozovu, ja ću doći."

Podsjetimo, stanovnici Resnika su odmah reagirali jer ne žele da se ondje gradi centar za gospodarenje otpadom, ali to gradonačelnika ne brine previše.

"To su sve moji poznanici i prijatelji. Sjest ćemo i razgovarati. Nećemo ništa napraviti dok se ne dogovorimo s ljudima. Ništa nikome nismo zlo ni pomislili, a kamoli učinili. Nećemo ni njima, budite bez brige."

Osvrnuo se Bandić i na pisanja da je Ljubo Jurčić novi kandidat za predsjednika Nadzornog odbora Holdinga nakon ostavke bivšeg predsjednika Vlade Leke.

"Ne znam odakle vam te špekulacije, a vidio sam i gospodina Tolića, predsjednika udruge Prsten. Ja imam dosta poznanika u ovom gradu. Osim toga, Ljubo Jurčić rođen je 300 metara dalje od mene. Ministrirali smo zajedno u istoj crkvi, kod franjevaca, a znate - franjevci nikoga nisu naučili zlo, samo dobro."

Na pitanja koga on želi na čelu Nadzornog odbora, Bandić odgovara spremno:

"Sve ćete znati na vrijeme. Funkcionira Holding, funkcionira Nadzorni odbor, funkcionira Skupština, direktori rade kao 'singerica'. Što više prolongirati izbor novih direktora nije loše. Znate kako sada rade, na gumb. Nema nikakvih problema, sve može.

Novi predsjednik Nadzornog odbora trebao bi se izabrati već sljedeći tjedan.