VIDOŠEVIĆEV POUČAK

Dobro je da imamo bogate, oni će izvući siromašne

Nadan Vidošević

Nadan Vidošević

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Goran Mehkek

Predsjednik HGK-a, uprave Kraša i kandidat za predsjednika države Nadan Vidošević u razgovoru za tiskano izdanje Business.hr-a otkriva da, unatoč solidnoj financijskoj situaciji, ima problema u prikupljanju sredstava za izbornu kampanju te progovara o razlozima izostavljanja suprugine tvrtke iz imovinske kartice

'Stvorio se dojam da će iza mene stati krupni kapital, što ne odgovara istini. Uvjeren sam u to da će iza mene najprije stati srednji sloj hrvatskog gospodarstva. Bit će mi drago ako i krupniji kapital prepozna u meni nekoga tko im nudi širi prostor rada i razvoja. Imam dosta problema. Upravo mi je prikupljanje sredstava u kampanji pokazalo dubinu krize u Hrvatskoj. Tvrtkama je sve teže sudjelovati u kampanjama, ali osim tog objektivnog problema postoji i strah. Ljude je strah da se ne zamjere ostalim kandidatima, a nemaju novca da ga doniraju svima ili većini kandidata', kaže Vidošević.

Na upit o temi koja ga prati od prvih najava sudjelovanja na predstojećim predsjedničkim izborima – o nepotpunoj imovinskoj kartici, odnosno izostavljanju suprugine tvrtke – Vidošević odgovara da je u imovinsku karticu stavio svu imovinu koja je doista njegova, čak i onu koja formalno ne glasi na njegovo ime.

'Ta tvrtka nije tvrtka moje supruge. Smrću mojeg oca, brat, majka i ja dogovorili smo se o raspodjeli imovine. Majka je odlučila da će ono što ima postupno prenositi na moju djecu u trenutku kada budu postajala punoljetna. Trenutačno vlasništvo, osim nje, ima moja najstarija kći, uskoro će u vlasničku strukturu ući i mlađa kći i naposljetku sin, kada postane punoljetan. Tvrtka je sada, dakle, dvije trećine u vlasništvu moje majke i jednu trećinu u vlasništvu moje najstarije kćeri', objašnjava Vidošević.

Razgovor zaključuje zanimljivom opservacijom o bogatima i siromašnima:

'Ne mislim da će mi moja imovina biti teret. Zauzimam se za Hrvatsku različitosti, ali i jednakih mogućnosti, u smislu da je rad tržišna kategorija u kojoj se natječemo s manje ili više uspjeha. Dobro je da imamo bogate, nećemo izvući siromašne iz njihova siromaštva tako da nemamo bogate, sposobne i uspješne koji će povući razvoj.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi