VARLJIVO PROLJEĆE

Do vikenda sunčano, a onda velika promjena vremena

18.04.2016 u 10:24

Bionic
Reading

Sa sjevernim vjetrovima u kontinentalnim krajevima Hrvatske temperature će u narednim danima malo pasti, no i dalje će uglavnom biti iznad prosjeka za ovo doba godine. Do vikenda će još biti dosta sunca, a u subotu nam stiže jača promjena s naoblakom i ozbiljnijim zahlađenjem koje bi krajem nedjelje u najvišem gorju moglo donijeti i snijeg.

U utorak prijepodne bit će promjenjivo oblačno uz mogućnost za mjestimičnu kišu ili kratkotrajne pljuskove s grmljavinom, u gorju i zaleđu Dalmacije mjestimice i izraženije. Od sredine dana sa zapada će se postupno razvedravati, a oborine su još moguće uglavnom u srednjoj i južnoj Dalmaciji te u njihovom zaleđu. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren vjetar sjevernih smjerova, a na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura. Tijekom dana bura će na otvorenim okretati na umjeren i jak sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 7 do 12, a na Jadranu od 13 do 18°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 12 do 17, a na Jadranu od 17 do 22°C

U srijedu će posvuda biti pretežno sunčano tek ponegdje uz malu, poslijepodne u unutrašnjosti mjestimice i umjerenu naoblaku. Oborine se ne očekuju. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverozapadnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 3 do 8, a na Jadranu od 11 do 16°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 13 do 17, a na Jadranu od 19 do 23°C.

U četvrtak će posvuda biti pretežno sunčano tek ponegdje uz malu naoblaku. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice može biti magle ili sumaglice. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjivih smjerova, a na Jadranu umjerena i jaka bura koja će već prijepodne oslabiti i okretati na slab i umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 2 do 5, a na Jadranu od 11 do 14°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati od 17 do 21°C.

U petak će posvuda biti pretežno sunčano tek mjestimice uz malu naoblaku. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice može biti magle ili sumaglice. Tijekom poslijepodneva i večeri u Dalmaciji se očekuje postupan porast naoblake, a ponegdje je moguća kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak. U unutrašnjosti će zapuhati slab i umjeren jugoistočnjak, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 4 do 7, a na Jadranu od 12 do 15°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 15 do 20, a na Jadranu od 17 do 21°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima tijekom noći i prvog dijela subote, naoblačenje će zahvatiti sve krajeve pa će cijeli vikend biti oblačniji i nestabilniji uz mogućnost za povremenu kišu. Zapuhat će sjeverni vjetrovi pa će temperatura biti u padu. Padom temperature krajem nedjelje u visokom gorju kiša može mjestimice prelaziti u snijeg.