UGODNO PROLJEĆE

Do petka sunce i preko 20°C, pa pogoršanje

20.04.2015 u 10:25

Bionic
Reading

Nakon prolaznog vala nestabilnog vremena koje nam je donijelo i oborine i zahlađenje, sve do petka u cijeloj će Hrvatskoj prevladavati lijepo, pretežno sunčano vrijeme s ugodnim proljetnim temperaturama čije će maksimalne vrijednosti mjestimice prelaziti 20°C

U utorak će posvuda biti pretežno sunčano, tek mjestimice uz malu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverozapadnjak, na Jadranu u priobalju umjerena i jaka bura, a na otvorenom umjeren i jak sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 2 do 7, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 14 do 18, a na Jadranu od 17 do 21°C.

U srijedu će biti pretežno sunčano, tek mjestimice u unutrašnjosti uz malu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab, povremeno i umjeren sjeverozapadnjak, na Jadranu u priobalju umjerena bura, a na otvorenom umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 3 do 8, a na Jadranu od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 16 do 20, a na Jadranu od 18 do 22°C.

U četvrtak će biti pretežno sunčano, tek povremeno u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu uz malu i umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će zapuhati slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 4 do 8, a na Jadranu od 11 do 16°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 17 do 21°C.

U petak i tijekom vikenda, prema trenutačnim prognostičkim materijalima, vrijeme će biti nešto nestabilnije. Povremeno uz više oblaka postojat će mogućnost za mjestimičnu kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak. Puhat će vjetrovi južnih smjerova.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.