TEŠKE OZLJEDE

Djevojčica istrčala pred kombi neispravnih kočnica

02.01.2009 u 15:41

Bionic
Reading

U srijedu oko 13.35, u Slavonskom Brodu u Ulici Ksavera Šandora Đalskog teško je ozlijeđena četverogodišnja djevojčica koja istrčala na cestu pod automobil, kojemu je utvrđena neispravnost kočnog sustava

Slavonsko-brodska policija izvijestila je da je za nesreću djelomično odgovoran F. K, vlasnik Mercedesa, koji je vozilo parkirao na nogostupu i djelomično na travnatoj površini. Naime, iza Mercedesa je četverogodišnja djevojčica počela pretrčavati kolnik, kojim se u tom trenutku kretao teretni automobil marke VW Transporter čiji je vozač počeo kočiti i skretati vozilo ulijevo, no unatoč tome, prednjim dijelom udario je djevojčicu, koja je pala na kolnik.

U ovoj prometnoj nesreći djevojčica je zadobila teške tjelesne ozljede, ukazana joj je liječnička pomoć te je zadržana na daljnjem liječenju. Teretni automobil podvrgnut je izvanrednom tehničkom pregledu u Stanici za tehnički pregled vozila te je utvrđena neispravnost kočnog sustava, izvijestila je policija.

Vozači osobnog automobila F. K. i teretnog automobila I. G. adekvatno su sankcionirani zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.