POVJERENSTVO ZA SELIDBU

Djetinjasto durenje oko Visoke na liniji Pantovčak-DUUDI-Vlada

26.05.2015 u 12:45

Bionic
Reading

Prošli tjedan održana je prva sjednica Povjerenstva koje bi trebalo analizirati financijske i sigurnosne uvjete preseljenja Ureda predsjednice s Pantovčaka u Visoku ulicu. Na sjednici su se pojavili gotovo svi članovi Povjerenstva, osim predstavnika DUUDI-ja. Ondje kažu da poziv nisu ni dobili, no na Pantovčaku kažu da to nije točno

Sjednica Povjerenstva, potvrdio je tportalu glasnogovornik Ureda predsjednice Luka Đurić, održana je prošli ponedjeljak. Javnost o tome nije obaviještena jer na Pantovčaku smatraju da se radi o stručnom, a ne političkom tijelu koje će prema odluci predsjednice napraviti analizu polazeći od sigurnosnih, tehničkih, protokolarnih, prostornih i financijskih standarda selidbe.

Podsjetimo, Povjerenstvo je osnovano krajem ožujka i broji 11 članova, i to četiri iz Ureda predsjednice te sedam vanjskih članova.

Iz Ureda predsjednice u Povjerenstvu je predstojnik Ureda Domagoj Juričić, koji i predsjeda Povjerenstvom, glavna tajnica Ureda Mirjam Katulić, savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost Josip Buljević i šefica protokola Natalija Hmelina.

Vanjski su članovi Povjerenstva po jedan predstavnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), Sigurnosno-obavještajne agencije, Glavnog stožera Oružanih snaga, Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Grada Zagreba, Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba, Hrvatske komore inženjera građevinarstva i Hrvatske komore arhitekata.

Međutim, na prošlotjednoj sjednici predstavnika DUUDI-ja nije bilo. U ovom državnom uredu Slobodnoj Dalmaciji kazali su da nisu dobili poziv za sjednicu, možda stoga što su već ranije zamolili predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović da se vezano uz njihovo sudjelovanje u Povjerenstvu obrati Vladi.

U Banskim dvorima kazali su pak da ih o sjednici Povjerenstva, pa i njegovom radu općenito, s Pantovčaka nitko nije obavijestio.

No dok u Vladi i DUUDI-ju kažu da poziv nije došao, s Pantovčaka kažu da to nije točno. 'Iz Ureda predsjednice poslali smo svima pozive, no iz DUUDI-ja nam nikada nisu rekli tko bi trebao biti njihov predstavnik u Povjerenstvu', kazao je za tportal glasnogovornik Đurić.

Točno je da su iz DUUDI-ja poručili Uredu predsjednice da se obrate Vladi, kaže Đurić, no to na Pantovčaku ne namjeravaju napraviti. 'Neka se DUUDI dogovori s Vladom tko će i kako sudjelovati u radu Povjerenstva jer mi ne želimo biti medijator između Vladinih institucija', kazao nam je Đurić.

Predstavnici Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom uvijek su, kaže Đurić, dobrodošli na sjednice Povjerenstva, a ono će, dodaje, održavati sastanke svakih 10 do 15 dana.