uhićene dvije osobe

Cure detalji: Autom pregazili Danku i bacili njezino tijelo na deponij

04.04.2024 u 11:01

Bionic
Reading

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić iz Srbije dobila je tragičan epilog - dvije osobe priznale su u četvrtak ubojstvo djevojčice. Potvrdio je to srpski predsjednik Aleksandar Vučić na izvanrednoj konferenciji za medije, na kojoj je objavio da su dvije osobe uhićene. Sumnja se da su automobilom usmrtili djevojčicu, a potom njezino tijelo bacili na divlji deponij uz Starobanjski put kod Bora

Kriminalistička policija iz Bora uhitila je radnike Javnog komunalnog poduzeća Vodovod Bor S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot, potvrđeno je za ATV. Nesreća se, prema neslužbenim informacijama, dogodila 26. ožujka u 13.52 sata. Majka djevojčice ranije je u policiji rekla da je Danka nestala oko 13.45 sati.

S. J. je osumnjičen da je službenim automobilom marke Fiat u ulici Radomira Putnika udario dvogodišnju Danku i usmrtio je. Tada je, kako se sumnja, s kolegom D.D. tijelo djevojčice ubacio u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divljeg deponija na Starobanjskom putu kod Bora, gdje su njezino tijelo izbacili s desne strane puta, tvrdi izvor ATV.

Kako doznaje Blic, u automobilu su pronađeni tragovi krvi, nakon čega je napravljena DNK analiza te je potvrđen identitet nestale Danke. 'Po planu rada poduzeća, bilo je poznato tko je vozio automobil u kritično vrijeme. Provjerom baznih stanica to je i potvrđeno. Osumnjičeni su privedeni i odmah su priznali ubojstvo', rekao je izvor za Blic.

Na teret S.J. stavlja se da je počinio teško kazneno djelo, a D.D. mu je pružio pomoć poslije izvršenog kaznenog djela. Obojici je nakon uhićenja određeno zadržavanje do 48 sati. 'S.J. se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti, uslijed čega je prednjim desnim dijelom vozila udario u djevojčicu i usmrtio je', navodi izvor iz istrage, piše Informer.