DEZINFICIRANA ZGRADA

Djelatnici splitskog HZZ-a koronavirus potvrđen još u subotu

23.06.2020 u 17:40

Bionic
Reading

U utorak je objavljeno da je jedna radnica splitske ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pozitivna na koronavirus dok su dvije u samoizolaciji na prijedlog obiteljskog liječnika. Nitko od njih zasad nema simptome bolesti, a kako je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije objavio da danas nema novooboljelih osoba, pojasnili su da se radi o osobi koja je u njihovim izvješćima evidentirana u subotu, piše Dalmatinski portal

- S obzirom na to da su neki mediji objavili vijest kako je pozitivna na COVID infekciju jedna djelatnica Zavoda za zapošljavanje s područja naše županije, konkretno grada Splita, a u isto vrijeme Stožer civilne zaštite SDŽ u priopćenju od danas (23.06.2020) navodi kako na području SDŽ nema novooboljelih osoba, u cilju sprječavanja bilo kakvih nedoumica, napominjemo da je pozitivna osoba prikazana u priopćenju Stožera CZ SDŽ u subotu 20.06.2020. Stoga informacija kako na području SDŽ danas nema novooboljelih je nedvosmislena i ispravna - poručili su iz županijskog Stožera, prenosi Dalmatinski portal.

Iz splitskog HZZ-a su kazali da je Uprava o tome informirana u nedjelju, da je njihova djelatnica zaražena od bliskog obiteljskog kontakta te da nitko od ostalih djelatnika nema simptome bolest. U ponedjeljak je obavljena kompletna dezinfekcija zgrade.

  • +2
Kiša u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic / CROPIX

- Na svakom su katu zgrade postavljeni beskontaktni aparati za dezinfekciju ruku te svi djelatnici i posjetitelji imaju obvezu dezinficirati ruke pri ulasku u zgradu. Uvedena je obaveza nošenja maski za sve djelatnice PS Split, kao i nošenje vizira za djelatnike koji rade na prvim prijavama koji su osigurani od strane Zavoda. Djelatnici su upućeni da svu međusobnu komunikaciju obavljaju telefonski i mailom, kako bi se izbjegla okupljanja. Područna služba Split sa strankama radi normalno poštujući sve mjere opreza koje uključuju nošenje maski, rukavica i pridržavanja socijalne distance -- poručili su iz HZZ-a.