POTRČAO ZA LOPTOM

Dječak od 12 godina preživio udar vlaka!

20.04.2010 u 13:22

Bionic
Reading

Dječja igra uz prugu, jučer je umalo završila kobno po 12-godišnjeg dječaka koji je preko pruge potrčao za loptom

Nesreća se dogodila oko 18 sati i 30 minuta, u ulici Đure Basaričeka u Požegi. Dječak je, na kolniku ispred kuće sa skupinom svojih prijatelja igrao nogomet. Nakon što je netko od djece snažno šutnu loptu koja je odletjela preko pruge, R. V. potrčao je za njom. Nakon što je uzeo loptu, potrčao je natrag prema prijateljima, no nije primijetio da se prugom približava šinobus.

Taj jedan trenutak nepažnje bio je dovoljan da se dogodi nesreća koju je dječak preživio zahvaljujući brzoj reakciji strojovođe. Naime, čim je primijetio da dijete pretrčava prugu, strojovođa je odmah počeo kočiti, šinobus s dvojim kolima ipak nije stigao zaustaviti, no uspio je znatno smanjiti brzinu, koja bi, da je bila veća, zasigurno bila kobna po dječaka.

Ozlijeđeni 12-godišnjak odmah je prevezen u Opću županijsku bolnicu Požega gdje je zadržan na liječenju na odjelu intenzivne njege. Kako doznajemo, zadobio je teške tjelesne ozljede, koje ipak nisu opasne po život te je njegovo stanje sada stabilno.

'Ne znam što bih rekla osim da je moj sin samo čudom preživio. Strašno zvuči kada se izgovori da je dijete teško samo 32 kilograma udario vlak, a nevjerojatno kada shvatite da je u toj nesreći prošao bez ijednog prijeloma. Na liječenju je zadržan zbog nešto jačeg potresa mozga, koji je zadobio kada ga je vlak udario i odbacio, no sve vitalne funkcije su, na sreću, u redu', rekla je za tportal majka stradalog dječaka, Belinda V., nadajući se što bržem oporavku svog sina.