ISPUNJENA ŽELJA

Dječak na samrti dočekao kraljicu - Helen Mirren

20.05.2013 u 17:09

Bionic
Reading

Desetogodišnjak Oliver Burton iz Velike Britanije treći put boluje od raka i šanse da preživi veoma su male. Njegova posljednja želja bila je da popije čaj s kraljicom Elizabetom. Budući da ga ona nije mogla posjetiti, zamijenila ju je glumica Helen Mirren, koja je nekoliko puta tumačila ulogu kraljice na velikom platnu

Helen Mirren platila je Oliveru i njegovoj obitelji ulaznice za njezin show na West Endu, gdje nastupa u ulozi kraljice. Nakon predstave, glumica je pozvala dječaka i njegovu majku Catherine Browne da joj se pridruže iza scene, prenosi Blic.

Tamo je, i dalje odjevena kao Elizabeta, sjela za stol s malim Oliverom, a muškarac prerušen u batlera poslužio im je čaj. Teško bolesni dječak mislio je da je u pitanju prava kraljica i bio je oduševljen što mu se želja ispunila.

'Helen Mirren ni u jednom trenutku nije izlazila iz uloge. Oliver joj je povjerovao i to nam je bilo sasvim dovoljno', rekao je dječakov otac James.

Prema njegovim riječima, glumica je sjela u Oliverova kolica, a njemu je prepustila svoju veliku stolicu. Zajedno su pili čaj i jeli kolačiće.

'Odlikovala ga je titulom viteza i rekla da će ga od sada svi morati tako zvati. Oliver je bio presretan, cijeli dan je mahao britanskom zastavom koju je Helen potpisala', dodao je otac.

Desetogodišnjem Oliveru rak je prvi put otkriven u trećoj godini. Od tada se dvaput izliječio, ali liječnici prognoziraju da se treći put ipak neće izvući. Zbog Downovog sindroma, izuzetno je osjetljiv na lijekove pa je kemoterapija u njegovom slučaju nemoguća.

Prijatelji, rodbina, pa čak i potpuni stranci, prikupili su 10.000 funti kako bi Oliver posljednje dane proveo na putovanjima i u zabavnim parkovima.