početak sezone

Smještajni objekti u NP Brijuni otvaraju se 1. travnja

30.03.2021 u 10:38

Bionic
Reading

Smještajni objekti u Nacionalnom parku Brijuni - hoteli Neptun i Istra te sobe Karmen bit će otvoreni od 1. travnja, dok je Park otvoren za individualne posjetitelje od 15. ožujka, priopćili su u utorak iz Javne ustanove Nacionalni park Brijuni

Izleti na Veliki Brijun realiziraju se svakog dana, a cijena ulaznice tijekom travnja bit će 25 posto niža od standardne, stoji u priopćenju. Umanjena cijena ulaznice za izlet s aplikacijom Brijuni Pocket Guide je 112,50 kuna za odrasle i 56,25 kuna za djecu od sedam do 18 godina, a za obilazak s vodičem i turističkim vlakom iznosi 150 kuna za odrasle i 75 kuna za djecu od sedam do 18 godina.

Aplikacija Brijuni Pocket Guide pokrenuta je lani i može se preuzeti na Android i iPhone uređajima. Brijuni Pocket Guide, među ostalim, sadrži brojne informacije o atrakcijama, ugostiteljskoj ponudi, te mogućnostima sportsko-rekreativnih aktivnosti u Nacionalnom parku.

Namijenjena je svim posjetiteljima, sa sadržajem na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, španjolskom, ruskom, a od ove godine i slovenskom jeziku. Uz zanimljivosti NP Brijuni prikazane su galerije fotografija te GPS oznake lokacija, a ovogodišnja novina je navedeno predviđeno vrijeme za obilazak, koje se nalazi uz opis svake lokacije, kao i predložene rute za obilazak otoka elektromobilom.

Posjetiteljima Nacionalnog parka po izboru je na raspolaganju i posjet Muzeju te znanstveno-edukativnom centru Kuća za brodice. U samostalni obilazak otoka može se ići pješice te unajmiti električni automobil ili bicikl na odjelu Sporta.

Zbog pandemije koronavirusa prilagođen je i kapacitet prijevoza putnika brodom Veli Brijun. Maske su obavezne na brodu i u svim zatvorenim prostorima Nacionalnog parka Brijuni.

Ulaznice za Nacionalni park Brijuni moguće je kupiti on line putem web stranice www.np-brijuni.hr.