ponavlja se postupak

Direktorica Državnih nekretnina nije prošla natječaj, ali vodi tvrtku kao v.d.

15.11.2021 u 09:51

Bionic
Reading

Renata Sabo nije prošla na natječaju za novu čelnu osobu Državnih nekretnina, ali je onda postavljena za v.d. direktorice, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

Javni natječaj za novu čelnu osobu Državnih nekretnina d.o.o., tvrtke koja upravlja s više od šest tisuća državnih poslovnih prostora, stanova, kuća, zemljišta i ostale imovine, bit će ponovljen jer se na netom završeni natječaj nije javio niti jedan kandidat koji zadovoljava potrebne uvjete, navodi dnevnik.

Spomenuta odluka Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, u čijoj je nadležnosti predlaganje čelnih ljudi Državnih nekretnina, ne bi zaslužila naglašenu pozornost da jedna od kandidatkinja koja nije zadovoljila tražene uvjete na spomenutom natječaju nije, kako doznajemo u Ministarstvu, i aktualna direktorica Državnih nekretnina Renata Sabo.

Unatoč tome, Ministarstvo predlaže da se Renati Sabo produlji mandat na čelu Državnih nekretnina još šest mjeseci.

Naime, aktualna direktorica nije dostavila svu potrebnu dokumentaciju, pa nije ni pozvana na razgovor, a oni koji su bili pozvani na razgovor, njih pet, sasvim slučajno nisu zadovoljili uvjete.

"Na razgovoru niti jedan kandidat nije zadovoljio potrebne uvjete, odnosno procijenjeno je da niti jedan nema kvalifikacije za vođenje društva, a njezina prijava nije dalje niti razmatrana, pa je zbog toga natječaj poništen, a ona je postavljena za vršiteljicu dužnosti direktorice do provođenja novog natječaja koji će biti vrlo brzo", kažu Jutarnjem listu sugovornici iz resornog Ministarstva.

Službeno, iz Ministarstva graditeljstva i državne imovine kažu kako se dosadašnja direktorica društva, Renata Sabo, prijavila na navedeni natječaj, no njezina prijava nije uzeta u daljnje razmatranje jer nije dostavila svu potrebnu dokumentaciju koja je tražena u navedenom natječaju.

Prema odredbama spomenutog natječaja, zainteresirani kandidati pozvani su 21. srpnja ove godine da podnesu prijave, a ako ispune tražene uvjete, bit će pozvani na razgovor u ministarstvo. Nakon razgovora s kandidatima, prema istom izvoru, ministarstvo je trebalo odabrati jednog i predložiti ga vladi za direktora Državnih nekretnina, što se nije dogodilo.

Kako Jutarnji list doznaje u ministarstvu, na natječaj za novog direktora Državnih nekretnina javilo se osam kandidata, a pet ih je pozvano na razgovor.