NIČE POSLOVNA ZGRADA U ILICI

Dio zemljišta za Katoličko sveučilište dali u najam

20.03.2012 u 10:10

Bionic
Reading

Zagrebačka nadbiskupija dala je u najam na 99 godina 6.500 četvornih metara zemljišta u blizini Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Ilici, gdje privatni investitori planiraju podići poslovni kompleks od tridesetak tisuća četvornih metara. Riječ je o dijelu zemljišta bivše vojarne Tomislav, koje je Crkvi vraćeno 2006. godine

Projekt predvodi tvrtka Ilica Centar d.o.o. u kojoj je jedan od direktora Rikard Fuchs, sin bivšeg HDZ-ovog ministra Radovana Fuchsa, a drugi direktor je iz tvrtke Stipić Grupa d.o.o., koja je jedan od investitora.

Za potrebe sveučilišta nadbiskupija je, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, podigla kredit od 10 milijuna eura te je zbog visoke rate kredita dala zemljište u najam.

Privatni investitori navodno planiraju podići poslovni kompleks čija bi gradnja trebala početi ovo ljeto. Investitori planiraju da bi projekt trebao biti gotov do proljeća 2014. godine, ali to će, naravno, ovisiti o tržištu te koliko će se brzo prostori davati u najam.

'Centar Ilica nositelj je projekta, dok su ostali investitori uglavnom strani partneri', kazao je Sven Müller. Za zemljište su, kaže, doznali jer već godinama surađuju s Crkvom, a i djeluju u tom biznisu.

Projekt je arhitektonski osmislio studio Proarh d.o.o. Poslovna zgrada imat će osam katova, u prizemlju bi trebali biti lokali, a na katovima poslovni prostori. Planira se i garaža na četiri etaže pod zemljom. Zgrada bi prema projektu trebala biti u obliku slova 'z' s pristupnim trgom na križanju Vukasovićeve i Kuniščaka. Fasada je dvostruka staklena i prelomljenih ploha.