OSMINA KUPA

Dinamo pokerom kroz Peščenicu, prošao i Osijek

25.10.2011 u 16:50

Bionic
Reading

Dinamo se za potrebe drugog kola kupa provozao po ulici Svetice i došao u goste lokalnom protivniku HAŠK-u. Plavi nisu komplicirali i sa sigurnih 4:0 (3:0) izborili četvrtfinale. Tamo su i igrači Osijeka, koji su teškom mukom, s 2:1 svladali sesvetski Radnik

Prvi put u karijeri još maloljetni Kovačić ponio je kapetansku traku od prve minute, a oko tisuću gledatelja na gol je čekalo tek sedam minuta, kada je opravljenik Ademi proslavio povratak na terene i glavom proslijedio Ibanezov centrašut u mrežu domaćina. Prekidi su stara boljka HAŠK-a i prvak je to znao iskoristiti. HAŠK je dva puta zaprijetio preko Lepinjice, ali Kelava je još jednom sačuvao mrežu netaknutom.

U 34. i 43. minuti Šitum je upisao dvije asistencije koje su Krstanović i Morales pretvorili u golove. Krstanović je petom prevario vratara i zabio mu u suprotni kut, dok je Pedro topovski s 20 metara obrisao paučinu iz rašlji.

U drugom poluvremenu pao je još jedan gol, ali i kišica koja je do apsurda dovela odluku Zvonimir Securityja da na stadion ne puštaju kišobrane. Uostalom, i novinarima su uzimali odluke...

Konačni rezultat postavio je (i Ibanez je tada postao dvostruki asistent) Slovak Sylvestr, a Jurčić može biti zabrniut jer je zbog manjih ozljeda morao izvaditi Tonela i Krstanovića. Dvoboj je iz obližnjeg dvorišta gledalo stotinjak Bad Blue Boysa. Nije bilo previše navijanja, a pred kraj dvoboja jedan se, vidno pijani pojedinac, oteo kontroli i s upaljenom bakljom krenuo prema terenu. U stilu skupa All Blacksa svladali su ga redari a nakon dolaska policije situacija je ekspresno bila umirena.

Istovremeno, u Osijeku je domaći prvoligaš s 2:1 svladao sesvetski Radnik. Osječani nisu bili toliko uvjerljivi jer gosti su u 52. minuti zabili, preko Mihaljevića, za 1:1, te u 'šahu' držali domaćine sve do 79. minute. Ipak, dario Zahora zabio je pobjednički gol za prvoligaša te ga odveo u sljedeću fazu natjecanja.