ZANIMLJIVI SUSRETI

Dijana Čuljak se vraća u medije? 'Bili smo na nekoliko kava...'

08.02.2017 u 14:10

Bionic
Reading

Vraća li se nekadašnja HTV-ova urednica Dijana Čuljak nakon pet godina u medije? Sudeći prema informacijama koje imamo - da, iako ona to ne bi tako nazvala. Naime, Čuljak je viđena s ljudima iz Hanza medije, a za tportal je objasnila prirodu njihova odnosa

Iako, kaže, nema govora o povratku u medijski biznis, priznaje da svojim savjetima pomaže medijskoj kući u vlasništvu Marijana Hanžekovića, među ostalim i nakladniku Jutarnjeg lista. 'Bili smo na nekoliko kava. Savjeti su vezani za videoprodukciju na portalima', kazala nam je kratko Čuljak.

Potvrdila je da je i dalje zaposlenica DTR-a te da nema govora o prelasku u Hanza mediju.

Čuljak je iz medijskog prostora nestala prije više od pet godina. Tadašnja urednica Dnevnika 3 otišla je s Prisavlja nakon više od 20 godina i to zbog sumnje u sukob interesa. Uskoro je buknula i afera Core media, u kojoj je optužen bio najprije njezin bivši suprug Vladimir Šelebaj, a optužnica je početkom 2013. proširena i na nju. Čuljak je zbog pokušaja utjecaja na svjedoke bila u pritvoru dva i pol mjeseca.

Bivši supružnici su prema optužnici 2004. s još jednim suradnikom zaključili ugovor o tajnom društvu kako bi prikrili stvarnu vlasničku strukturu, pri čemu su međusobno dijelili dobit. Uz produkcijsku tvrtku Core media, zajednički su vodili poslovanje Media spota, a za ispostavljene fiktivne račune navodno su plaćali proviziju od pet do sedam posto. 

Suđenje i dalje traje. 

U međuvremenu se Čuljak posredstvom svog odvjetnika Ante Nobila, koji ju zastupa u slučaju Core media, zaposlila u tvornici tekstila DTR. 'Taj detalj puno objašnjava. Ruku su mi pružili ljudi koji znaju pravu istinu o priči oko Core medije', istaknula je Čuljak prije dvije godine za tportal, objašnjavajući novi smjer svoje karijere.

U posrnulom divu tekstilne industrije također upravi pruža savjetničke usluge. Tu je tvrtku 2013. kupio poduzetnik Milan Carić, a s njim je u modni biznis ušao i Nobilo. Tvrtka je bila u predstečajnoj nagodbi, a prema posljednjim podacima, posluje u minusu i ima blokiran račun.