VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ: Promjenljivo oblačno s temperaturama do 16 'celzijevaca'

29.12.2023 u 07:30

Bionic
Reading

Hrvatsku u petak očekuje promjenljivo oblačno vrijeme te i dalje razmjerno toplo s najvišim temperaturama uglavnom između 11 i 16 Celzijevih stupnjeva, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Uz više oblaka povremeno malo biti kiše na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u Gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije.

Dulja sunčana razdoblja očekuju se u sjevernim kopnenim krajevima. Vjetar će puhati slab do umjeren, u gorskim krajevima jak, na udare i olujan jugozapadni. Na Jadranu će puhati većinom umjeren jugozapadni i jugoistočni vjetar.

Istočna Hrvatska

Pretežno ili djelomice sunčano. Ujutro rijetko moguća magla, većinom u Posavini, a danju promjenljiva naoblaka. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Najniža temperatura zraka od -1 do 4, a najviša dnevna između 12 i 14 °C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom te i dalje razmjerno vjetrovito uz umjeren do jak, u gorju i olujan jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 7, a najviša dnevna između 13 i 16 °C.

Gorski kotar i Lika

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s uglavnom malo kiše. Bit će razmjerno vjetrovito uz umjeren i jak, u gorju na udare i olujan jugozapadni i južni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 7, po nekim kotlinama i znatno niža, a najviša dnevna između 8 do 14 °C.

  • +13
Blagdanska ponuda na tržnici Dolac Izvor: Cropix / Autor: Vanesa Pandzic

Istra

Promjenjivo oblačno, mjestimice sa slabom kišom, više krajem dana. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar. More će biti malo do umjereno valovito. Vidljivost će mjestimice biti smanjena zbog sumaglice, ujutro i navečer ponegdje i magle. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 8 do 12 °C, u unutrašnjosti Istre od 4 do 7 °C, a najviša dnevna od 11 do 15 °C.

Sjeverni Jadran

Umjereno i pretežno oblačno. Mjestimice moguće uglavnom malo kiše. Puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od 9 do 12, a najviša dnevna između 13 i 15 °C.

Dalmacija

Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, a uglavnom malo kiše može pasti ponegdje u sjevernoj Dalmaciji i unutrašnjosti. Vjetar uglavnom slab. Najniža temperatura zraka od 6 do 11, u unutrašnjosti između 1 i 5, a najviša dnevna između 13 i 16 °C.