PLJUSKOVI S GRMLJAVINOM

DHMZ: Pretežno sunčano, poslijepodne u dijelu Hrvatske moguće nevrijeme

05.07.2023 u 07:08

Bionic
Reading

Hrvatsku u srijedu očekuje pretežno sunčano vrijeme, a uz jači dnevni razvoj oblaka poslijepodne i navečer u unutrašnjosti sve je veća vjerojatnost za pljuskove s grmljavinom, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

U sjevernim krajevima lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Vjetar će puhati većinom slab. Na moru će popodne puhati umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 27 i 31 Celzijev stupanj.

Na snazi je prvi stupanj upozorenja putem sustava Meteoalarm DHMZ-a koji izdvaja osječku, zagrebačku i karlovačku regiju. Lokalno je moguće nevrijeme, piše N1.

Slično će biti i u četvrtak. U unutrašnjosti često uz pojavu pljuskova, koji lokalno mogu biti izraženiji, uz pratnju grmljavine. Od petka stabillnije, sunčanije i postupno sve toplije.

Čini se da će barem vikend i prvi dio novog tjedna također biti stabilni, temperature će rasti, bit će vruće i sparno. No, zasad ipak nema naznaka pojave drugog ovogodišnjeg toplinskog vala.

  • +8
Sunčano vrijeme Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX