La Courneuve

Devetero uhićenih nakon napada na policijsku postaju u predgrađu Pariza

18.03.2024 u 09:38

Bionic
Reading

Devet osoba uhićeno je nakon što je u nedjelju kasno navečer napadnuta policijska postaja u pariškom predgrađu La Courneuve nakon sukoba mladih i policijskih snaga, rekao je šef pariške policije u ponedjeljak

Deseci mladih ljudi napali su policijsku postaju u predgrađu Pariza pirotehničkim sredstvima i molotovljevim koktelima nakon što je prošlog tjedna poginuo 18-godišnjak tijekom policijske potjere, prema lokalnim izvješćima.

Policija kaže da je skuter pokušao prestići automobil ispred njih i da se frontalno sudario s policijskim automobilom koji je dolazio u susret, a koji je pozvan kao pojačanje. Policajci su rekli da su morali skrenuti kako bi izbjegli taksi i sudarili su se sa skuterom.

Ovaj slučaj podsjeća na smrt 17-godišnjaka tijekom policijske kontrole prometa u blizini Pariza prošlog lipnja. Tada su uslijedili prosvjedi protiv policijskog nasilja i ozbiljni neredi koji su noćima potresali Francusku i prouzročili milijunsku štetu.

"Bilo je devet uhićenja, što nije beznačajno", rekao je u ponedjeljak Laurent Nunez za televiziju TF1.

"Policijska pojačanja brzo su uspostavila red i sigurnost", dodao je. Sigurnosna pitanja su od iznimne važnosti za francuske vlasti s obzirom na Olimpijske igre u Parizu koje počinju 26. srpnja.

Neke lokacije Olimpijskih igara u Parizu vandalizirane su tijekom nereda u ljeto 2023. koje je izazvalo ubojstvo tinejdžera sjevernoafričkog podrijetla. Mladića je ustrijelila policija.