vatrogasna zajednica splitsko - dalmatinska

Devet specijalnih vatrogasnih vozila za Splitsko-dalmatinsku županiju

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 24.07.2020 12:53
  • Objavljeno 24.07.2020 u 12:53
Blaženko Boban

Blaženko Boban

Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Vatrogasci Kaštela, Omiša, Supetra, Visa, Baške Vode, Dugog Rata, Jelse i Podgore dobili su u petak devet, od ukupno 16 specijalnih vatrogasnih vozila, iz projekta vrijednog 37 milijuna kuna, a svečanost uručenja je organizirana u splitsko-dalmatinskoj Vatrogasnoj zajednici

Ovo je drugi dio od ukupno 16 specijalnih vatrogasnih vozila nabavljenih lokalnim zajednicama na području županije, a u prvom dijelu, 2. srpnja, uručeno je njih sedam.

Župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban je istaknuo kako će ovih 16 specijalnih vatrogasnih vozila koristiti ne samo u vatrogastvu na području te županije nego i za dostavu vode građanstvu gdje to bude potrebito.

'Nabavku ovih 16 specijalnih vatrogasnih vozila s 20 posto financirala je Splitsko-dalmatinska županija, a preostalih 80 posto financirat će lokalne zajednice u idućih pet godina preko leasinga', kazao je Boban.

Glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske Slavko Tucaković je istaknuo kako je Splitsko-dalmatinska županija u vrhu hrvatskog vatrogastva te može poslužiti za primjer ostalim županijama kako se treba angažirati u protupožarni aktivnostima.

On je županu Bobanu predao zahvalnicu za doprinos razvoju vatrogastva i zaštiti od požara na području županije.

Tucaković je najavio i kako će ovih dana izaći natječaj za nabavku 77 vatrogasnih kombija i 55 pick-up vozila. 'Krajem ove godine izlazi novi natječaj za razdoblje 2020.-2023. godine u iznosu od 120 milijuna za nabavku šumskih vozila. Cjelokupni sustav vatrogastva podigli smo na višu razinu', rekao je.

Zapovjednik vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina je istaknuo kako u odnosu na 2019. godinu Dobrovoljna vatrogasna društva (DVD) i Javne vatrogasne postrojbe u Splitsko-dalmatinskoj županiji imaju 49 vozila više.

'Sada na raspolaganju imamo 377 potpuno pripravnih vatrogasnih vozila raspoređenih po našoj županiji kojima ćemo danas pridodati i ovih devet novih specijalnih vatrogasnih vozila', kazao je Glavina.

Najavio je i kako od 1. kolovoza ove godine ide u mirovinu te će ga na dužnosti vatrogasnog zapovjednika splitsko-dalmatinske županije naslijediti Ivan Kovačević.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!