HRVATSKI PROIZVOD

Demonstracija strojeva za razminiravanje kod Skradina

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 28.04.2009 14:16
  • Objavljeno 28.04.2009 u 14:12
stroj za razminiranje mine

stroj za razminiranje mine

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Nikša Stipaničev

Strojevi za razminiravanje predstavljeni su danas na Poligonu 'Gaj' u blizini Skradina, gdje je održana pokazna vježba i demonstracija njihova rada u sklopu Međunarodnoga stručnog savjetovanja 'Humanitarno razminiranje 2009.' koji je počeo jučer u Šibeniku

Savjetovanje organizira Hrvatski centar za razminiranje (HCR) i HCR - Centar za testiranje, razvoj i obuku. Na Poligonu 'Gaj' prikazan je rad deset strojeva za razminiravanje i detektora za otkrivanje mina s dvostrukim senzorom koji otkriva minsko-eksplozivne naprave od metala i one bez metalnih dijelova.

'Hrvatska prednjači u svijetu s brojem vrlo kvalitetnih strojeva za razminiravanje', rekao je na demonstraciji rada strojeva za razminiravanje organizator pokazne vježbe i pomoćnik ravnatelja HCR-a Nikola Gambiroža, dodajući kako imamo većinu od 50 vrsta strojeva.

Istaknuo je da je Hrvatska u postupku humanog razminiravanja dobila izvorni hrvatski proizvod ne samo kad je riječ o strojevima, nego i o metodologiji i tehnici razminiravanja koje su razvijene u HCR-u.

Simpozij 'Humanitarno razminiranje 2009.' završava sutra izlaganjima o znanosti i protuminskom djelovanju te radionicama i posebnima izlaganjima proizvođača strojeva za razminiravanje, metalnih detektora i zaštitne opreme.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi