UGOVOR S DZO Zajednicom SUSRET

Demanti ministrice Bernardice Juretić

23.06.2016 u 16:38

Bionic
Reading

Ministarstvo socijalne politike i mladih i DZO Zajednica Susret poslali su demanti vezan uz Ugovor između Ministarstva i Doma za ovisnike Zajednica susret te navodni sukob interesa resorne ministrice Bernardice Juretić

Podsjetimo, Boris Bilas, novinar Nacional gostujući na N1 televiziji je kazao kako je ministrica 11. veljače potpisala je Ugovor o pružanju socijalnih usluga, a koji je retroaktivno stupio na snagu 23. siječnja 2016. godine, kada je Juretić preuzela dužnost ministrice socijalne politike i mladih. Prema pisanju Nacionala ona je utemeljila je udrugu 1990., a na službenoj stranici Zajednice Susret stoji da joj je bila predsjednica do 22. siječnja 2016., kada je izglasano povjerenje Tihomiru Oreškoviću!

Ministarstvo je time obvezala na sufinanciranje smještaja za odrasle osobe ovisne o alkoholu, drogama, kockanju i drugim oblicima ovisnosti. Za 102 korisnika mjesečno je trebalo isplaćivati 3.887 kuna po osobi ili ukupno 396.474 kune mjesečno. Ugovor se odnosi na tri smještajne jedinice u Cisti Velikoj, Ivanovcu kod Okučana i na Čiovu.

Demanti ministrice Juretić prenosimo u cijelosti kako je stigao u PDF formatu i možete ga pročitati ovdje