KOKOŠ ILI JAJE

Delo: Putin 'manje licemjeran' od zapada

06.03.2014 u 13:18

Bionic
Reading

Kriza u Ukrajini neće se moći rasplesti bez pomoći Moskve, a ruski predsjednik Vladimir Putin pokazao se u njoj 'manjim licemjerom' od zapadnih lidera, tvrdi u četvrtak u komentaru o događajima u Ukrajini ljubljansko Delo

'Koliko god simpatizirali s kijevskim prosvjednicima, treba dati za pravo 'tvrdorukašu' Putinu koji se u ukrajinskoj krizi pokazao 'manjim licemjerom' u odnosu na zapadne lidere', navodi list.

'Ne samo da su kijevski revolucionari prekršili sporazum koji je nastao uz pomoć europskih posrednika nego su, nastojeći uspostaviti pravnu državu, prekršili sve pravne norme', tvrdi list te dodaje da je Zapad takve postupke pozdravio izazvavši reakciju u istočnoj Ukrajini koja sada prijeti odcijepljenjem.

'Proruski istok doveden je do toga da je spreman napustiti zajedničku državu, a povjerenje tog dijela Ukrajine ne može se jednostavno vratiti bez pomoći Moskve. Prazne prijetnje pune licemjerne nenačelnosti koje dolaze sa Zapada neće riješiti ništa nego prije izazvati suprotan učinak. Braneći legitimitet majdanovaca, Barack Obama je upozorio Putina neka poštuje volju stanovnika. Na Krimu Obamu mogu uhvatiti za riječ i napustiti Ukrajinu po kosovskom receptu', zaključuje komentar vodeći slovenski dnevnik.