NAJOBIČNIJI NONSENS

Dekan Jurković: Iza blokade ne stoji politika

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 27.04.2009 15:38
  • Objavljeno 27.04.2009 u 15:32
knjižnica miljenko jurković dragan primorac

knjižnica miljenko jurković dragan primorac

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ronald Goršić

Dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu Miljenko Jurković danas je oštro odbacio sve špekulacije da iza blokade tog fakulteta stoji politika, rekavši da je to najobičniji nonsens i da na Filozofskom fakultetu nema nikakve politike niti će je biti dok je on dekan

ZAGREB - Dekan je u današnjoj izjavi novinarima odbio komentirati i najavu ministra Dragana Primorca da će se uskoro pristupiti zakonskim promjenama koje će omogućiti besplatno studiranje, rekavši da ne može govoriti o nečemu što još nije čuo.

Istaknuo je i kako sredstva za normalno funkcioniranje fakulteta od nekuda moraju dolaziti - ako ne od studentskih školarina, onda iz državnog proračuna ili iz nekog trećeg izvora. Međutim, nije mogao reći o kolikim se sredstvima radi za njegov fakultet, ponovivši samo da je na razini države riječ o oko 400 milijuna kuna.

Službeno stajalište prema nastavku blokade fakulteta donijet će fakultetsko vijeće koje će se sastati u srijedu, rekao je dekan, naglasivši da će se on osobno prije toga konzultirati sa svim relevantnim čimbenicima od rektorskog kolegija do studenata na plenumu. U svakom slučaju, dodao je, sva će se nastava morati nadoknaditi.

Na novinarsko pitanje planira li se uskoro sastati i s ministrom Primorcem, rekao je da je on stalno u kontaktu s Ministarstvom.

Dekan, koji je prošloga tjedna tijekom blokade bio na službenom putu u Brazilu, rekao je da prije njegova odlaska na put nije bilo nikakve najave prosvjeda studenata. Na pitanje bili on drugačije reagirao od prodekana Damira Borasa da je bio u Zagrebu, rekao je da je prodekan imao sve potrebne ovlasti i da je stalno bio s njim u kontaktu.

Jurković nije želio ni reći hoće li se na sjednici fakultetskog vijeća u srijedu izabrati novi dekan Filozofskog fakulteta, rekavši samo da će o tome odlučiti vijeće.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi