NIŠTA OD ULICE

Debeli vijetnamski prometni policajci moraju u urede

06.03.2013 u 16:07

Bionic
Reading

Niski i debeli vijetnamski prometni policajci neće više moći obavljati posao na ulicama Hanoja već će morati plaću zarađivati daleko od očiju javnosti, priopćila je u srijedu policijska uprava u glavnom gradu Vijetnama

'Policajci s velikim trbusima koji su preniski bit će prebačeni u urede. To je jedna od mjera kojima želimo poboljšati sliku prometne policije u glavnom gradu u 2013. godini', rekao je policijski pukovnik Dao Vinh Thang.

On nije precizirao mjere koje mora imati policajac kako bi radio na cesti ali je kazao da se sastavlja popis onih koji će biti maknuti s prometnica.

Vijetnamska prometna policija jako je nepopularna u javnosti a istraživanje koje je financirala Svjetska Banka pokazuje da je smatraju najkorumpiranijom institucijom u zemlji.

Vlasti su 2011. zabranile prometnicima da nose tamne naočale kad su na dužnosti i da se skrivaju iza stabala i tako hvataju vozače u prekršajima. Početkom ove godine na najprometnije točke poslane su pripadnice policije kako bi se ova služba 'prikazala u prijateljskom svjetlu'.