prognoza za hrvatsku

Danas toplo s mogućim iznenađenjima popodne, u nedjelju nas čeka novi zaokret i hladnije vrijeme s kišom i grmljavinom

10.05.2019 u 06:32

Bionic
Reading

Najviša dnevna temperatura u petak će biti uglavnom između 17 i 22 °C

Djelomice, mjestimice na Jadranu i pretežno sunčano. Ujutro ponegdje na kopnu magla. Sredinom dana i poslijepodne mogući su lokalni pljuskovi, uglavnom u unutrašnjosti.

Vjetar većinom slab, mjestimice umjeren jugozapadni, na moru i jugoistočni te poslijepodne zapadni i sjeverozapadni, prognoziraju u Državnom hidrometeorološkom zavodu.

U subotu djelomice sunčano, poslijepodne uz mogućnost kiše ili lokalnih pljuskova, uglavnom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. Ujutro na kopnu mjestimice magla. Od nedjelje uglavnom oblačno s povremenom kišom, moguće mjestimice i grmljavinom.

Kiša može biti obilnija osobito u gorju i na Jadranu. U ponedjeljak u noći i prijepodne višem u gorju može biti snijega. Vjetar na kopnu u subotu slab i umjeren jugozapadni, na istoku jugoistočni, od nedjelje sjeverni i sjeveroistočni, na udare i jak.

  • +20
U Zagreb stiglo najavljeno zahlađenje i vjetar Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

Na Jadranu slabo i umjereno jugo, u nedjelju mjestimice jako, a na sjevernom dijelu okrenut će umjerenu i jaku buru s olujnim udarima koja će se u ponedjeljak proširiti i na dio srednjeg Jadrana. U subotu još posvuda toplo, od nedjelje na zapadu niža temperatura.