predstavljanje projekta

Danas ćemo saznati sve o Nacionalnoj dječjoj bolnici koja se gradi u Zagrebu

15.04.2019 u 07:48

Bionic
Reading

Za ponedjeljak je najavljeno predstavljanje projekta izgradnje Nacionalne dječje bolnice u Zagrebu koja bi objedinila sadašnje kapacitete Klinike za dječje bolesti Zagreb i dijelove pedijatrijskih kapaciteta drugih zagrebačkih bolnica

Ministarstvo zdravstva, u suradnji s Gradom Zagrebom, započelo je s realizacijom projektnih aktivnosti izrade tehničke i projektne dokumentacije potrebne za pripremu strateškog projekta izgradnje nacionalne dječje bolnice u Zagrebu.

Događaju će nazočiti predsjednik Vlade Andrej Plenković i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji bi trebali potpisati okvirni sporazum o suradnji na pripremi projekta 'Izgradnja nacionalne dječje bolnice'.

Također, svečanosti će nazočiti i  ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ravnatelj Središnje agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislav Petric. Vrijednost projekta je 42,3 milijuna kuna od čega je 85 posto financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.