U OSIJEKU I MAKARSKOJ

Dan kada su žene grizle policajce

07.09.2010 u 18:00

Bionic
Reading

Dvojicu policajaca, iz Osijeka i Makarske, jučer su i danas u tijeku intervencija ugrizle žene - Osječanka za nogu, a Rumunjka na ljetovanju u Makarskoj za ruku.

Osječanku (33) policija će kazneno prijaviti jer je jučer oko 12,45 sati u policijskoj intervenciji u Biogradskoj ulici u Osijeku 30-godišnjeg policijskog službenika ugrizla za potkoljenicu lijeve noge, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava (PU).

Kad su dva policijska službenika nakon dojave došla na intervenciju zbog obiteljskog nasilja, spomenuta 33-godišnjakinja odbila je poći s njima, a policajce je pritom i vrijeđala, pa su osim tjelesne snage uporabili i sredstva za vezivanje.

Osumnjičenica se u jednom trenutku sagnula i 30-godišnjeg policajca ugrizla za nogu, lakše ga ozlijedivši, te je nakon privođenja prekršajno prijavljena zbog nasilja u obitelji te vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Ona će također biti kazneno prijavljena zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti, napominju u osječkoj policiji.

Makarska policija kriminalistički obrađuje bračni par iz Rumunjske koji je rano jutros remetio javni red i mir, pri čemu je žena ugrizla policajca lakše ga ozlijedivši, potvrđeno je u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi.

Policija je jutros u 3,40 sati na poziv vlasnika apartmana u Makarskoj došla smiriti Rumunje koji su stvarali buku, a kad su se pojavili na njihovim vratima, morali su upotrijebiti sredstva prisile.

Kako je rečeno u policiji, Rumunji su bili pijani, a kad su policajci pokušali s njima razgovarati, na jednoga od njih skočila je Rumunjka (22) i ugrizla ga za ruku.

Liječnici su pregledali ozlijeđenog policajca i utvrdili lakše ozljede. Bračni par je u policijskoj postaji na ispitivanju i najvjerojatnije će Rumunjka biti kazneno prijavljena za napad na službenu osobu, potvrđeno je u splitskoj policiji.