zatvoreni dio sjednice vlade

Damir Trut nije više pomoćnik ministra unutarnjih poslova, imenovan je na drugu funkciju

  • Autor: An. S.
  • Zadnja izmjena 09.09.2021 15:35
  • Objavljeno 09.09.2021 u 15:35
Damir Trut

Damir Trut

Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlade, utvrđeni su odgovori Republike Hrvatske na Pismo službene obavijesti Europske komisije, u vezi s upućivanjem radnika i Obrazloženo mišljenje Europske komisije, u vezi s gospodarenjem istrošenim gorivom i radioaktivnim otpadom. Uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje, naveli su iz Vlade u priopćenju

Vlada se očitovala Trgovačkom sudu u Zagrebu vezano za darovanje nekretnine u Zagrebu. Vlada je usmeno izviještena o Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2021.

Što se tiče kadrovskih pitanja, dr.sc. Damir Trut razriješen je dužnosti pomoćnika ministra unutarnjih poslova te je imenovan ravnateljem Ravnateljstva civilne zaštite u Ministarstvu unutarnjih poslova, na razdoblje od četiri godine, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Marija Pećanac imenovana je ravnateljicom Uprave za pravne poslove u zdravstvu u Ministarstvu zdravstva, na razdoblje od četiri godine, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva Jadrolinija, Rijeka imenovanje Davida Sopte za predsjednika Uprave toga društva, do imenovanja predsjednika Uprave putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, jer mu ističe mandat 11. rujna.

Donesen je Prijedlog odluke o imenovanju dr.sc. Mirte Kapural za predsjednicu Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu te je upućen Hrvatskom saboru na donošenje. Istovremeno je utvrđen Prijedlog odluke za njezino razrješenje s dužnosti članice toga Vijeća, radi odlaska na novu dužnost.

Mr.sc. Ivana Jakir-Bajo razriješena je dužnosti članice Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a novim članom, kao predstavnik Ministarstva financija, imenovan je Ante Matijević.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!