ČOVIĆ I NEXUS VEĆINSKI VLASNICI

Dalekovod dokapitaliziran sa 150 milijuna kuna

17.03.2014 u 12:16

Bionic
Reading

Tvrtka Konsolidator u petak je provela dokapitalizaciju Dalekovoda uplatom 150 milijuna kuna. To je završni korak u postupku predstečajne nagodbe koji je uslijedio nakon što je završena konverzija tražbina vjerovnika predstečajne nagodbe u temeljni kapital

Upisom 15.000.000 novih dionica tvrtka Konsolidator u vlasništvu fonda gospodarske suradnje Nexus i tvrtke Dalmarina Vlade Čovića postaje većinski vlasnik Dalekovoda s oko 80 posto redovnih dionica. Konsolidator je za svaku novoizdanu dionicu uplatio 10 kuna.

Istovremeno u vlasničku strukturu Dalekovoda ušao je i velik broj dobavljača koji su za svoja potraživanja dobili 10 puta manje dionica, odnosno dionicu za 100 kuna potraživanja.

Krajem ovog tjedna održat će se sjednica Nadzornog odbora Dalekovoda na kojoj će se donijeti odluke o utvrđenju upisanih dionica i uplaćenog temeljnog kapitala te uloženih prava, a sve u skladu s odlukom glavne skupštine Dalekovoda iz srpnja prošle godine.

Predstečajnom nagodbom predviđen je još jedan krug dokapitalizacije u vrijednosti od 60 milijuna kuna, u čemu će moći sudjelovati svi dioničari osim Konsolidatora.

Dionice će moći upisati pod istim uvjetima kao i Konsolidator, a ukoliko upišu cijelo izdanje, vlasnički udjel Konsolidatora past će 60 posto.