ČEKA SE PRIOPĆENJE

Dačić i Thaci premijerno pod okriljem EU-a u Bruxellesu

19.10.2012 u 17:41

Bionic
Reading

Sastanak premijera Srbije i Kosova Ivice Dačića i Hashima Thacija, prvi na toj razini, protekao je u 'dobrom i konstruktivnom ozračju', izjavila je u petak visoka predstavnica EU-a za vanjsku i siguronosnu politiku Catherine Ashton

Riječ je o prvom susretu dviju strana na toj razini. Sastanak je održan u uredu Catherine Ashton u Bruxellesu.

'Nakon odvojenih susreta s premijerima Dačićem i Thacijem, vodila sam zajednički sastanak koji je prošao u dobrom i konstruktivnom ozračju. Dogovorili smo se o nastavku dijaloga za normalizaciju odnosa između dviju strana i obojica su se obvezali da će raditi zajedno. Uskoro ćemo se ponovno sresti', izjavila je Ashton u pisanoj izjavi.

'Čvrsto vjerujem da je dijalog u interesu obiju strana. Njegov je cilj poboljšati život ljudi i pomoći riješiti probleme, a na taj način Srbija i Kosovo bit će bliže Europskoj uniji'.

Beograd i Priština započeli su pod okriljem EU-a započeli dijalog u ožujku prošle godine i od tada su postigli niz dogovora koji bi trebali postupno normalizirati odnose i olakšati život ljudima na Kosovu. Dijalog je prekinut u svibnju uoči parlamentarnih izbora u Srbiji.