POTPREDSJEDNICA VLADE SRBIJE

'Da smo mi reagirali kao Hrvati, pola hrvatske Vlade ne bi ušlo u Srbiju'

23.04.2018 u 10:23

Bionic
Reading

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović kazala je da Srbija i Hrvatska trebaju nastaviti dijalog te da nacionalizam donosi ne jedan, već puno koraka unazad

'Mislim da nacionalisti i s jedne i s druge strane ne donose dobro vlastitim državama, a kamoli regiji. To donosi ne jedan, nego puno koraka unazad', kazala je ona za RTS i osudila pojavu zastave s ustaškim pozdravom u nedjelju u Jasenovcu, navodeći da bi to svi trebali osuditi, javlja B92.

Kao antieuropsku je ocijenila i odluku hrvatske Vlade da ne dozvoli članu Vlade Srbije, ministru obrane Aleksandru Vulinu, ulazak u Hrvatsku.

'Ako želimo govoriti o budućnosti regije, moramo uzeti minutu odmora i vratiti se na ono što su se nedavno dogovorili predsjednik Srbije i predsjednica Hrvatske kada je Vučić bio u Zagrebu te pokušati graditi budućnost. Postoje mnoge stvari koje nas razdvajaju, ali i budućnost koja je važna za građane', kazala je Mihajlović.

Osvrnula i na prekid posjeta hrvatske delegacije Srbiji, na čelu s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem. Navela je da je bila u posjetu Zagrebu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ističući da se srpska delegacija 'zbog raznih situacija' možda mogla i vratiti u Srbiju.

'Da je srpska Vlada reagirala na sve ono što se u prethodnom periodu čulo od članova hrvatske Vlade, mislim da bi pola hrvatske Vlade imalo zabranu ulaska u Srbiju', kazala je.

  • +18
Kolona sjećanja (Jasenovac) Izvor: Pixsell / Autor: Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Osudila je i izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića kad je rekao da je Srbija bila agresor na Hrvatsku.

'Mislim da je za osudu takva izjava predsjednika hrvatske Vlade, ali kao što sam rekla, hajdemo pokušati ići naprijed', rekla je Mihajlović.