ZDRAVKO MAMIĆ PRIJETI

'Da, idem na izbore i sve ću ih pomesti'

06.11.2009 u 07:15

Bionic
Reading

Kad bih postao gradonačelnik, u 90 dana bih riješio pitanje tri projekta koji bi mi bili prioritet, a to je gradnja sveučilišne bolnice, aerodroma i stadiona. Siguran sam da bi Zagrepčani bolje živjeli kad bih ja postao gradonačelnik, jer sam socijalno najosjetljiviji čovjek na svijetu - izjavio je izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić

Na pitanje hoće li se kandidirati za gradonačelnika Zagreba, sada kada je Milan Bandić krenuo u bitku za funkciju predsjednika, odgovorio je: 'O tom potom.' 'Nisam još sto posto siguran da ću se kandidirati za gradonačelnika, ali na sljedeće lokalne izbore sigurno ću izaći sa svojom nezavisnom listom i onda ću ih sve pomesti', tvrdi Mamić. Također dodaje da ga je na ideju da se aktivira politički potaknula nedavna rasprava u Gradskoj skupštini.

'Motiviralo me to što mislim da mogu pomoći građanima Zagreba da bolje žive. A potaknulo me i kad sam čuo što tamo u Skupštini priča nekakav zastupnik koji se zove Babić, a koji je došao u Zagreb tako da su ga izbacili iz vlaka. Kaže on da je čuo da se u Lučkom radi nekakav stadion, pa neka tamo igra Dinamo!? I onda sam shvatio da se moram angažirati, politički', rekao je Mamić piše Jutarnji.hr.

U njegovu naumu o dovršetku tri prioriteta tvrdi da ga ne bi zaustavila ni recesija.

'Jedino čega na svijetu ima u neograničenim količinama je novac. Važne su ideje i pamet. Protivnik sam referenduma o stadionu u Maksimiru. Donio bih strani novac i našu pamet i sve bih napravio. Pametni ljudi su sve smislili, ali nisu bili sposobni ni 'jaja' da donesu odluku', tvrdi Mamić. No dodaje da pritom ne misli na gradonačelnika Bandića.

'Bandić je najbolji gradonačelnik u povijesti. Možemo žaliti ako ga izgubimo', kaže Mamić.