PLENKOVIĆ U DNEVNIKU HTV-A

'Da budemo jasni, mi smo izabrali Most'

07.10.2016 u 22:00

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a u ponedjeljak ide na Pantovčak te bi ga predsjednica Kolinda Grabar Kitarović trebala imenovati mandatarom. Andrej Plenković gostovao je u Dnevniku HTV-a i naglasio da je njegova stranka ovaj put izabrala suradnju s Mostom

Andrej Plenković je potvrdio kako će u ponedjeljak predsjednici Republike donijeti od 91 do 92 potpisa za sastav nove hrvatske Vlade. "Da budemo jasni, mi smo izabrali Most kao partnera", kazao je te dodao kako će imati potporu i svih nacionalnih manjina. "S Mostom smo razgovarali konstruktivno, nije bilo dramatičnih situacija", rekao je.

Imena budućih ministara nije htio otkriti. Rekao je da će od ponedjeljka pristupiti razgovorima s kandidatima za ministre. "Radim korak po korak. Kad dobijem povjerenje predsjednice RH, izabrat ću kolege koji su se dokazali svojim radom i djelovanjem", kazao je Plenković u Dnevniku HTV-a.

Predstavljanje programa Vlade bit će njegov prvi potez. Uslijedit će hitna priprema proračuna za iduću godinu - koji će biti ogledalo tog programa.