LJETNE KRAĐE

Čuvajte svoje stvari na plažama, kradljivci 'rade' non-stop

08.07.2011 u 16:14

Bionic
Reading

Da su se kradljivci već preselili na more iako je turistička sezona tek započela, mnogi nisu svjesni. Nove žrtve padaju iz dana u dan, stoga se preporučuje dodatan oprez

U protekla dva dana krađu su prijavili policiji brojni turisti. S plaže u Baški na otoku Krku 23-godišnjem je Zagrepčaninu nestala torbica u kojoj je bio novčanik s novcem, osobne isprave, mobitel i ključevi vozila, a 45-godišnjem Austrijancu novac, osobne isprave, kreditne kartice, foto aparat, mobitel i odjeća. Ukupno su oštećeni za najmanje 7.000 kuna.

Nadalje, češka je državljanka ostala bez naprtnjače u kojoj se nalazio fotoaparat i novčanik s novcem i osobnim dokumentima. Naprtnjaču je ostavila u autokampu u Baški i otišla plivati. Oštećena je za oko 5.000 kuna.

Pokradena su i tri šatora, vozilo i jedna kamp kućica u autokampu u Punta Križi na otoku Cresu. Krađama su oštećeni slovenski i talijanski turisti, a nepoznati počinitelj se domogao prijenosnih računala, mobitela te domaćeg i stranog novca, ukupne vrijednosti oko 8.000 kuna.

Policija ponovo upozorava građane da na plažu ne nose veće novčane iznose, skupocjeni nakit, mobitele, fotoaparate i druge vrijedne predmete jer takvi predmeti ostavljeni bez nadzora lako postaju plijen kradljivcima.