BORBA ZA ŽIVOT

Curica se zapalila dok se igrala kuhanja

02.11.2009 u 17:01

Bionic
Reading

'Moja malena kćerkicu zapaljena je pala pred ulazna vrata i jecajima tražila pomoć. Gorila joj je haljinica. Jako je plakala. Odmah smo pogasili vatru na njoj. No tkanina se već bila primila za njeno tijelo i ozlijedila ga. Bilo je to stravično za gledati', rekao je zabrinuto Antun Oršuš (43) iz mjesta Piškorovec pored Čakovca

Njegova četverogodišnja kći u nedjelju poslijepodne zapalila se u igri i teško se ozlijedila. Bori se za život. Njezin brat (6) zapalio je vatru iza kuće, a djevojčica se sa sestričnom (6) igrala kuhanja. Sjela je pored vatre kako bi se ugrijala, no nije bila dovoljno oprezna i previše joj se približila, pišu 24sata.

Plamen ju je zahvatio i počela joj je gorjeti odjeća. Malena se prestrašila i počela trčati prema kući. Nije više mogla izdržati i pala je ispred ulaza u kuću. Otac curice s dvojicom sumještana odmah je istrčao iz kuće kako bi pomogao kćerkici. Ugasili su vatru na njezinoj odjeći.

'Djeca su zapalila vatru, što i nije neobično u našem naselju. Ne obraćamo previše pažnje na ono što rade, jer ih imamo osmero. Puno je djece i uvijek je sve u redu. Njih dvoje su najmlađi. Nadamo se da će je liječnici u Zagrebu uspjeti spasiti', rekao je otac.

Dijete su prevezli u Županijsku bolnicu Čakovec, a potom je prebacili u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu u Klaićevoj bolnici. Smjestili su je na intenzivnu njegu, a kako saznajemo teško joj je opečeno tijelo, ali vatra joj srećom nije zahvatila lice, pa na njemu nema opeklina.