PRISILJENI NA ŠTEDNJU

Cucurin se preselio u Rovinj pa Baljanima proračun kraći za milijun kuna

07.02.2012 u 19:50

Bionic
Reading

Osnivač i čelnik Ladonje, Plino Cuccurin, odnedavno je ponovno na rovinjskoj adresi. O razlozima za takvu odluku tek se nagađa, no preseljenje iz Bala u rovinjsku Kokaletovicu nije razveselilo Baljanje, kojima je tim potezom općinski proračun ostao kraći za oko milijun kuna

Načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio potvrdio je da će Cuccurinovim odlaskom iz Bala općina biti prisiljena na veću štednju. Planirani proračun za ovu godinu je devet milijuna kuna, pa će se 'izgubljenih' milijun kuna, koliko je općina godišnje dobivala na ime poreza na dohodak od Cuccurinove plaće, odraziti na lokalnu zajednicu kroz smanjivanje plaća i manji opseg investicija.

Načelnik Pastrovicchio, koji je također član Ladonje, kazao je da ne bi nagađao o Cuccurinovim razlozima, no demantirao je da su im odnosi narušeni. 'Odnosi su kao što su bili i prije', veli Pastrovicchio, dodajući, pak, da o razlozima napuštanja Bala treba pitati samo Plinija Cuccurina

Međutim, mještani Bala nagađaju kako se čini da je Cuccurin napustio Bale zbog manje podrške na izborima. Naime, Ladonji je za ulazak u Sabor nedostajalo tek 190 glasova.

Što su pravi razlozi, Ladonjin čelnik vjerojatno će pojasniti kad se vrati sa studijskog putovanja po SAD-u početkom ožujka.