Kampanja 'Već deset godina noslonac'

Crveni nosovi u deset godina posjetili više od 164.000 djece i starijih osoba

25.02.2020 u 14:30

Bionic
Reading

Više od 164.000 djece i starijih osoba posjetili su Crveni nosovi - klaunovidoktori promičući svoju misiju širenja osmijeha i istodobno vjerujući da osmijeh ima terapeutski učinak, rečeno je u utorak na obilježavanju desete obljetnice rada udruge Crveni nosovi

Kampanja 'Već deset godina noslonac' simbolično je najavljena u KBC-u Zagreb gdje je i počela misija, kazao je osnivač hrvatske podružnice međunarodne udruge 'Red noses Clowndoctors' i umjetnički direktor 'Crvenih noseva' Zoran Vukić.

Kazao je da će se u ovoj jubilarnoj godini još više truditi nasmijati što veći broj onih koji su u teškoj životnoj situaciji.

Klaunovidoktori su, ističe Vukić, educirani za rad s bolesnom djecom, starijim i nemoćnim osobama te s djecom i mladima s teškoćama u razvoju. Obilaze 14 dječjih bolnica u Zagrebu, Osijeku, Vinkovcima, Vukovaru, Rijeci, Zadru i Splitu te starije i nemoćne osobe u pet domova u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

'Naša misija je da uz pomoć umjetnosti profesionalnog klauniranja, humora i smijeha djeci i starijima u teškim životnim situacijama vratimo osjećaj radosti, sreće i optimizma', naglasio je.

Vukić je dodao kako su, od skromnih četvero klaunova, danas okupili njih 24. te najavio 'svibanjsku gala večeru klaundoktora'.

Žarko Šoško, otac dječaka koji je bio pacijent KBC-a Zagreb, svojim dolaskom je podržao udrugu poručivši im kako je svaka nasmijana sekunda u bolnici, jedna sekunda manje razmišljanja o bolesti.

'Zato što ste vi naš oslonac, mi smo njihov #noslonac i na tome vam iskreno zahvaljujemo', poručili su Crveni nosovi i izveli klaunovske točke.

Predstavnicima Ministarstva zdravstva, djelatnicima KBC-a Zagreb, Grada Zagreba i drugima koji su ih podržali, Crveni nosovi simbolično su uručili zahvalnice.