4. svibnja

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori proslavili svoj Dan smijeha na punom osječkom Trgu slobode

06.05.2019 u 15:27

Bionic
Reading

'Iako, službeno Dan smijeha Crvenih nosova slavimo 5.5. ove smo godine Dan smijeha u Osijeku povezali sa našim projektom 'CIRKUS VARIJETE – poboljšanje kvalitete života i razvoj umjetničkih vještina korisnika domova za starije kroz sudjelovanje u cirkuskoj izvedbenoj umjetnosti'

Klaunovidoktori uz brojne građane, djecu i donatore pokazali su kako umjetnost pokreće radost u nama, bez obzira na godine. Posebno zahvaljujemo našim glavnim zvijezdama proslave Dana smijeha, a to su bili korisnici Doma za umirovljenike Osijek -Drinska koji su svima okupljenima na sunčanom osječkom Trgu slobode vrlo uspješno pokazali svoje umjetničke i cirkuske vještine te zadivili prisutne. Korisnici doma neumorno su se pripremali punih pet dana prije proslave uz pomoć i stručno vodstvo doktora Žbunja, primarijusa Sekundića i cijelog klaundoktorskog tima iz Slavonije.' Izjavio je Zoran Vukić osnivač CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora i voditelj projekta 'CIRKUS VARIJETE'.

Nakon spektakularne izvedbe ispred brojne publike, izvođačke zvijezde, gospođa Marija, Silva i ostali korisnici Doma zasluženo su i ponosno pozdravili publiku, a CRVENI NOSOVI klaunovidoktori nastavili su svoj program i druženje s donatorima i prijateljima bez kojih niti jedan njihov program ne bi došao do djece u bolnicama ili starijih u domovima diljem Hrvatske.

'To što imamo puno godina ne znači da ne možemo naučiti ništa novo. Nikada nije kasno za učenje i veselje. Ovakve događaje i radionice podržavat ću dok sam živa!' Izjavila je gospođa Silva Filipović, izvođačica i korisnica Doma umirovljenika Osijek.

Projekt 'CIRKUS VARIJETE – poboljšanje kvalitete života i razvoj umjetničkih vještina korisnika domova za starije kroz sudjelovanje u cirkuskoj izvedbenoj umjetnosti' sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja 'Umjetnost i kultura 54+' bespovratnim sredstvima u iznosu od 308.713,96 kn.