PITANJE TJEDNA

Crnogorski šef diplomacije: Rješavamo Prevlaku

09.12.2014 u 23:20

Bionic
Reading

Potpredsjednik crnogorske vlade i šef diplomacije Igor Lukšić izjavio je u utorak kako su u tijeku konzultacije s hrvatskom stranom oko skorog rješenja pitanja Prevlake

Šef crnogorske diplomacije rekao je novinarima da je u tijeku diplomatska korespondencija s hrvatskim kolegama te da očekuje da će se tijekom sljedećih tjedana pronaći model za rješavanje tog pitanja koji će biti na korist obje zemlje.

'Mislim da ćemo u sljedećim tjednima ili mjesecima doći do modela koji će biti od koristi za obje zemlje i njihov gospodarski razvoj. To podrazumijeva i formulu po kojoj ćemo stvoriti uvjete da se dođe i do dugoročnog rješenja razgraničenja Crne Gore i Hrvatske', rekao je.

Lukšić je naglasio da je odličan bilateralni dijalog na najvišoj političkoj razini sa susjednim državama nastavljen i ove godine. 'Nastavili smo razvijati i unapređivati bilateralne odnose sa susjedima, članicama EU-a i nizom najrazvijenihih i najutjecajnih država svijeta', naveo je Lukšić.

Lukšić je govorio na novogodišnjem okupljanju diplomatskog zbora te naglasio da je Crna Gora i u protekloj godini uspjela sačuvati epitet lidera europske integracije, dobrog susjeda i konstruktivnog čimbenika u jačanju regionalne suradnje.