prijetnje u videu

Crnogorska policija provjerava prijetnje fantomske organizacije 'Dušan Silni'

05.06.2019 u 06:48

Bionic
Reading

Crnogorska policija u utorak je objavila da provjerava video poruku organizacije koja se predstavlja kao Dušan Silni na kojoj su tri maskirana muškarca sa snajperskom puškom i križem u pozadini, a pored njih stoji poruka na komadu papira u kojoj piše kako su se okupili da 'kazne one koji zatiru srpstvo'

'Policijski službenici će analizirati snimak i izvršiti potrebne provjere iz svoje nadležnosti', priopćeno je iz crnogorske Uprave policije.

U video poruci, koja je dostavljena na adrese pojedinih medija u Crnoj Gori i Srbiji, navodi se da su u organizaciji Dušan Silni okupljeni 'borci protiv nepravde' i 'zakleti srpski vojnici, istrebitelji laži i izdajnika'.

'Mi smo Dušan Silni'. Naš cilj je sloboda. Zlotvori nas pljačkaju, hapse, progone, uzimaju nam kruh... Zlikovci maltretiraju naše obitelji. Sude našim vođama. Ubijaju nas. Zato je naša misija pravedna i sveta. ʼDušan Silniʼ će obraniti svoj narod i svetinje. Tirani, stižemo', piše u poruci u video snimci.

U poruci se nalazi i citat crnogorskog pjesnika i vladara iz 18. stoljeća Petra Petrovića Njegoša 'Zlo činiti, od zla se braneći, tu zločinstva nema nikakvog'.

Pojedini crnogorski mediji objavili su da je snimak upućen i na e-mail adrese crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića i premijera Duška Markovića.

Iz kabineta dvojice čelnika crnogorske vlasti priopćeno je da nisu dobili sporni snimak i da se Đukanović i Marković osjećaju sigurno 'u svakom kutku Crne Gore'.