NAJAVILI ŽALBU

Crnogorska policija prijavila čelnika prosrpske Demokratske fronte i njegovu suprugu zbog kršenja samoizolacije

30.03.2020 u 11:17

Bionic
Reading

Crnogorska policija uhitila je u nedjelju i kazneno procesuirala predsjednika crnogorskog oporbenog Pokreta za promjene (PzP) i jednog od čelnika prosrpskog Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića i njegovu suprugu Marinu Medojević

Kako javljaju podgoričke Vijesti, Medojevići su nakon uhićenja i kaznenog procesuiranja smješteni u karantenu.

'Ovim osobama je mjera kužne samoizolacije izrečena 17. ožujka. Marina Medojević je napustila adresu kako bi dala izjavu za medije, dok je i Nebojša Medojević napustio adresu predviđenu za samoizolaciju. Protiv njih su podnesene kaznene prijave zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nepostupanja prema zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti', priopćila je Uprava policije Crne Gore.

Državni tužitelj Osnovnog državnog tužiteljstva u Podgorici naložio je da se Medojevićima uruči rješenje o karanteni te da se u pratnji policije i zdravstvenog sanitarnog inspektora smjeste u karantenu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nepostupanja prema zdravstvenim propisima za suzbijanje koronavirusa.

'Dala sam izjavu u kojoj sam zamolila da se pomogne socijalno ugroženima u Crnoj Gori koji su došli u težak položaj zbog situacije s koronavirusom. Pogriješila sam. Treba me staviti na stup strama. Hvala svima na razumijevanju i podršci', izjavila je Marina Medojević.

Odvjetnik obitelji Medojević najavio je da će uložiti žalbu ministarstvu zdravstva. Pokret za promjene je priopćio da je 'pompozno privođenje Medojevića u karantenu u Sutomore kao navodnih prekršitelja samoizolacije još jedan u nizu progona tužiteljstva prema obitelji Medojević'.