NOVE PHILIMONOVE NEVOLJE

Crni pastir pijan sletio u minsko polje

15.06.2009 u 12:02

Bionic
Reading

Philimon Zandamela, poznatiji kao Crni pastir sa Svilaje, teško je u nedjelju ozlijeđen kada je pijan mopedom sletio u kamenjar okružen minama

Filip je u krvi imao 2,8 promila alkohola. Izgubivši nadzor nad mopedom na prometnici Drniš-Roški Slap sletio je u kamenjar i nakon niza prevrtanja i udaraca u stijene, teško ozljeđen i sav krvav, ostao doslovno ispod table 'STOP MINE'.

Dežurni liječnički tim Doma zdravlja Drniš potom je Filipa pažljivo izvukao iz minskog polja i hitno transportirao za Opću bolnicu Šibenik, a tijekom transporta su mu ukazali prvu pomoć. Filip je zadržan na Odjelu kirurgije, trenutačno je na specijalističkoj opservaciji i prema prvim dostupnim informacijama nije u životnoj opasnosti.

Mjesto gdje je Filip sletio s ceste

34-godišnji Filip u Hrvatsku je iz Mozambika došao kao pirotehničar izraelske tvrtke Mavarin. Postao je pastir ali i drniški zet. Sa suprugom ima dvije djevojčice. No njegovi problemi počinju 2001. godine kada je postao medijska atrakcija kao Crni pastir sa Svilaje.

Filip je, naime, u Drnišu u kolovozu 2006. u teškom stanju i s dvije ubodne rane od noža završio na hitnom kirurškom prijemu, nakon čega je dvije godine poslije u siječnju 2008. ponovno hospitaliziran u životno teško ugroženom stanju nakon što je iz nepoznatih razloga popio sumpornu kiselinu iz akumulatora.Nije podnio teret slave, što se tijekom vremena negativno odrazilo ponajviše u njegovu obiteljskom životu uz suprugu Gordanu te dvije curice, danas šestogodišnju Natašu i trogodišnju Anataliju-Tašu, od kojih je u vrijeme krize i čestog posjeta bolnicama živio odvojeno.

Osim 'pastirske slave', Filip se okušao i na filmu, glumeći pripadnika UN-ovih mirovnih snaga, te je 'jednom nogom' također tada stupio u svijet porno industrije, čiju je debelu financijsku ponudu odbio u trenutku kada mu je ultimativno od strane obitelji naloženo da bira između supruge i djece na jednoj te unosne zarade na drugoj strani, piše Jutarnji list.