'rizik po zdravlje'

Crna Gora odgodila početak školske godine za 1. listopada

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 18.08.2020 17:02
  • Objavljeno 18.08.2020 u 17:02
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: EPA / Autor: JULIEN WARNAND

Crnogorsko ministarstvo prosvjete je u utorak odgodilo početak školske godine i otvarnje predškolskih ustanova za 1. listopada, a do tada će jedan od roditelja djece mlađe od 11 godina imati pravo na plaćeni dopust kako bi brinuo o djeci

Zdrastvene vlasti su procijenile da regularan početak školske godine 1. rujna "nosi rizik po zdravlje djece zbog neizvjesnog razvoja epidemiološke situacije koja je, iako pod kotrolom, još uvijek složena“, priopćila je vlada.

Ta je odluka iznenađenje nakon što je u ponedjeljak Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, na sjednici kojoj je prisustvovao i premijer te zemlje Duško Marković, konstatiralo da se epidemiološka situacija u Crnoj Gori konsolidirala.

Zdrastvenim i obrazovnim vlastima je dalo uputu da intenziviraju pripreme za početak školske godine jer "učenicima treba omogućiti redovno pohađanje nastave, a djeci predškolskog uzrasta boravak u vrtićima uz najviše moguće jamstvo za njihovu sigurnost i zaštitu njihova zdravlja“.

U Crnoj Gori trenutno je aktivno 1019 slučajeva zaraze koronavirusom, a od sredine lipnja kada je počeo drugi val zaraze od posljedica covida-19 preminula je 71 osoba.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!