KONTAKTIRALI I S TRUMPOM

'Crkva ozdravljenja' kažnjena zbog 'čudotvornog' lijeka za covid-19

13.05.2020 u 10:47

Bionic
Reading

Australska regulatorna agencija kaznila je sa 150 tisuća australskih dolara podružnicu američke 'crkve ozdravljenja' zbog toga što je promovirala i prodavala otopinu industrijskog izbjeljivača kao "čudotvorni lijek" protiv covida-19.

Australska podružnica crkve Genesis II, čiji je čelnik Mark Grenon zagovarao korištenje MMS-a (Čudotvornog mineralnog dodatka) kao lijeka za novi koronavirus, kažnjena je zbog prodaje proizvoda koji predstavljaju ozbiljan zdravstveni rizik, objavio je australski Ured za terapeutska sredstva (TGA).

Prema pisanju britanskog Guardiana, Grenon je pisao Donaldu Trumpu nekoliko dana prije nego je američki predsjednik počeo tvrditi da bi se dezinfekcijska sredstva mogla koristiti u liječenju covida-19.

TGA je kaznila australsku podružnicu crkve jer je na svojim internetskim stranicama nezakonito reklamirala i prodavala MMS. Crkva tvrdi da je klorov dioksid, industrijsko dezinfekcijsko sredstvo koje prodaje pod nazivom MMS, "čudotvorni lijek" za covid-19, kao i za autizam, akne, rak, dijabetes i druge bolesti.

TGA je objavila da je zabrinuta zbog štetnih učinaka na zdravlje u slučaju konzumiranja MMS-a. Agencija je naglasila da nema nikakvog znanstvenog dokaza za učinkovitost MMS-a, koji "može izazvati mučnine, povraćanje, dijareju i dehidraciju, što u nekim slučajevima može zahtijevati hospitalizaciju".