izbjegavao jasan odgovor

[VIDEO] Ćorić želi otići iz Vlade? 'Plenković je selektor ekipe, ja sam tu već dulje vrijeme'

29.03.2022 u 13:43

Bionic
Reading

Hoće li Tomislav Ćorić, aktualni ministar gospodarstva, napustiti Vladu? Pojavila se informacija da je to njegova želja, a to su nakon koalicijskog sastanka pokušali doznati i novinari

Iako su ga novinari više puta upitali hoće li napustiti ministarsku poziciju u Vladi, Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva, nije htio precizno i jasno odgovoriti.

'Jesam li odradio svoju dionicu u Vladi prije svega je pitanje za premijera Plenkovića, on je selektor ekipe. Moj mandat je mom predsjedniku vlade na raspolaganju 5 i pol godina. Ja sam tu već dulje vrijeme, jedan sam od seniora, ali ako me pitati da li sam u formi, jesam', odgovorio je Ćorić na pitanje je li on u Vladi odradio svoju dionicu.

Na pitanje vidi li se u budućnosti u Vladi, Ćorić je rekao da bi, i kad bi njegov mandat sutra prestao, bio zadovoljan svojim mandatom. Pitali su ga novinari i bi li ostao u Vladi kad bi se njega o tome pitalo. 'To su već pomalo indiskretna pitanja', rekao je Ćorić, ponovo izbjegavši precizan odgovor.

  • +12
Tomislav Ćorić Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Na pitanje želi li ostati u Vladi, kazao je: 'Odluka da netko ostane u Vladi je stvar tog ministra i razgovora s Plenkovićem, koji je izbornik'.

Na dodatno pitanje koja je njegova odluka, samo je kratko odgovorio: 'Nemojte me pitati to sada'.

Ćorić je na pitanja odgovarao nakon sastanka vladajuće koalicije, na kojem se razgovaralo i o energentima. Komentirao je i današnje poskupljenje goriva. 'Prošli tjedan donio je rast cijena goriva na svjetskom tržištu i ovo poskupljenje je posljedica rasta cijena. Ponedjeljak i utorak su donijeli sniženje na tržištu pa očekujemo opet pad cijena sljedeći tjedan', rekao je Ćorić.

Upitan kada bi vlada mogla ponovno reagirati, kazao je: 'Ovo su oscijalicije, ali ako bi se nastavila eskalacija rasta onda možemo reagirati kroz trošarine, to je jedino što je ostalo'.