nastavlja se trakavica

Ćorić zatražio izuzeće splitske sutkinje u sporu sa Zmijanović oko ravnateljske fotelje u NP Krka

18.02.2020 u 11:54

Bionic
Reading

Ljiljana Zmijanović tužila je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike nakon što je ministar Tomislav Ćorić ponovno Nellu Slavicu proglasio ravnateljicom NP Krka, a Ministarstvo zaštite okoliša i energetike zatražilo je izuzeće sutkinje splitskog Upravnog suda zbog 'nemogućnosti nepristranog suđenja' u tom postupku

Izuzeće sutkinje se traži, kako se navodi u zahtjevu Ministarstva, jer je već sudjelovala u prvostupanjskom sporu koji je okončan donošenjem presude 18. srpnja prošle godine, piše ŠibenikIN.

'Postojanje okolnosti da u ponovnom postupku ista osoba odlučuje, dovodi u pitanje pravo tuženika na neovisno i nepristrano suđenje, čiji ishod ne bi bio niti zakonit, niti pravedan niti objektivan', navodi se u zahtjevu Ministarstva zaštite okoliša i energetike uz napomenu da je tijekom provođenja ponovnog postupka potrebno isključiti svaku opravdanu sumnju u pristranost suca.

U zahtjevu za izuzećem sutkinji stoji i da je imenovanje ravnatelja upravna stvar te da se u postupku mora primjenjivati Zakon o općem upravnom postupku.

'Ne nalazim nikakvog utemeljenja izuzeću sutkinje. Gotovo je nestvarno, ali obzirom na dosadašnja iskustva u ovom sporu, ništa me više ne može iznenaditi. Osobno sam mišljenja da je ovaj manevar prvenstveno usmjeren na odugovlačenje postupka, a s kojim ciljem ili razlogom mogu samo nagađati', rekao je za ŠibenikIN odvjetnik Branimir Zmijanović, Ljiljanin suprug.